Dierenwinkel

Van Dijk Laren NH

úw huisdier verdient een 3-sterren leven!

Bij iedere dierenwinkel kun je een voerbak voor de hond kopen. Bij Van Dijk in Laren vind je er eentje die bij je interieur past. En de kattenmandjes die je bij deze dierenspeciaalzaak koopt zijn zo mooi, dat je er zelf in zou willen slapen. Zelfs de vogelhuisjes die er over de toonbank gaan, zijn een streling voor het oog. Duidelijk .... Dierenspeciaalzaak Van Dijk is anders. Niet dat de eigenaars, Annemieke, Hans en Henk van Dijk, zich daar op laten voorstaan. „Zo bijzonder zijn we nou ook weer niet. In Heemstede en Breda heb je ook bijzondere dierenwinkels”, relativeert Henk.

Hoe het ook zij, in hun knusse stampvolle winkeltje op het Zevenend zoek je vergeefs naar rommel. Het moet goed zijn en verantwoord, anders komt het er bij Van Dijk niet in. „Wij streven naar een 3-sterren leven voor dieren”, zegt Annemieke. En daarmee heeft ze niet alleen de viervoetige huisgenoten van haar klanten voor ogen. De snacks en het vlees die er worden verkocht zijn zoveel mogelijk biologisch.

De principes van de Van Dijkjes leiden tot rigide keuzes. Meest opmerkelijke daarvan is dat je in de winkel geen levende have vindt. Geen vogeltjes, cavia’s, geen vissen. Ook geen hokken of kooien. „Nee, dieren opsluiten vinden we zielig. Dus dat doen we niet meer.”

Wat ze wél doen, is van alles verkopen om honden en katten een goed leven te geven. Een enorm assortiment riemen, halsbanden, manden, borstels, kammen, speeltjes en eetbakjes. Maar ook laarzen en jassen die je warm en droog houden bij het uitlaten van de hond.

Dierenspeciaalzaak Van Dijk - sinds 1954!

De geschiedenis van Van Dijk gaat drie generaties terug naar 1954 toen opa Van Dijk op de Eemnesserweg een dierenwinkel in Laren opende. Hij had al twee van dergelijke zaken in Bussum, maar deze in Laren was voor zijn zoon. Die nam het stokje in 1959 over. In 1972 verhuisde de winkel naar de Nieuweweg, waar het bedrijf groter en groter groeide. Er kwamen tuinmeubelen en -gereedschap bij. En Annemieke, Henk en Hans stapten in.

In 2005 volgden sloop en nieuwbouw. Het nieuwe pand op de Nieuweweg was zo groot dat de Hema er zijn oog op liet vallen voor een nieuw te openen filiaal. De familie Van Dijk verkocht in 2007 en keerde terug naar de basis: een met z’n drietjes goed te behappen hoogwaardige dierenwinkel.

Adres


  Dierenspeciaalzaak Van Dijk
Zevenend 29
1251 RL Laren NH

  035 - 531 42 62

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden


 • Maandag
  13:00 - 18:00
 • Dinsdag
  09:15 - 18:00
 • Woensdag
  09:15 - 13:00
 • Donderdag
  09:15 - 18:00
 • Vrijdag
  09:15 - 18:00
 • Zaterdag
  09:15 - 17:00
 • Zondag
  GESLOTEN

Al meer dan 64 jaar is Dierenspeciaalzaak Van Dijk in Laren NH een begrip in het Gooi. In onze moderne winkel vindt u een breed assortiment, krijgt u specialistisch advies en ervaart u de gezellige, ongedwongen sfeer.